На суд у справі Кернеса не з'явилися обидва потерпілі

На суд у справі Кернеса не з'явилися обидва потерпілі

Укрінформ
На засідання Київського райсуду Полтави, де слухається справа мера Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців, обвинувачених у викраденні, тортурах і загрозу вбивством двох активістів харківської Евромайдана взимку 2014 року, не з'явилися обидва потерпілих.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"До суду прибув сам Кернес, обидва його охоронці, адвокати, представники ОБСЄ, держобвинувач. Відсутні обидва потерпілих: Сергій Ряполов і Олександр Кутянін. Ряполов повідомив, що відсутній через хворобу, причина відсутності Кутяніна невідома. Обстановка спокійна", - відзначили в суді.

На засіданні, розповіли в суді, продовжили розпочате раніше вивчення речових доказів.

"Що стосується закривавленої серветки, якою, за словами потерпілого Ряполова, він витирав розбитий ніс, сторона захисту подала клопотання про неприпустимість такого доказу, оскільки в матеріалах справи немає протоколу огляду серветки, як немає і постанови прокурора про медичний огляд крові. Суддя взяв клопотання до відома", - пояснили в суді.

На засіданні, додали в суді, здійснено перегляд двох відеокасет допиту Кернеса.

"Прокурор Ганилов попросив суд зробити перерву, оскільки йому треба їхати. У відповідь сторона захисту звинуватила прокурора в затягуванні процесу і незабезпеченні явки свідків. Суд постановив стороні обвинувачення визначитися зі списком своїх свідків і забезпечити їх явку повістками, на що Кернес зазначив, що залишилися свідки нібито не краще тих, що були, і нового не скажуть, що ще раз підтверджує неспроможність слідства", - сказали в суді.

Наступне засідання суду відбудеться 2 квітня в 11:00.

Читайте також: На суд у справі Кернеса принесли закривавлену серветку

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня в Київському райсуді Полтави, де слухається справа мера Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців, вивчали речові докази, представлені стороною обвинувачення, зокрема, серветку зі слідами крові, представлену потерпілим Сергієм Ряполовим як речовий доказ його побиття. Адвокати відмовилися розглядати цей речовий доказ, вважаючи його отриманим з порушенням закону, без протоколу і додержання правил зберігання. Кернес теж оглянув серветку і назвав її фальшивкою, за допомогою якої, за його словами, прокурор намагається довести такі важкі статті, як тортури і загроза життю.

12 березня Київський райсуд Полтави за клопотанням захисту визнав, що деякі матеріали слідства не можуть служити доказом у суді, так як отримані з порушенням закону.

26 березня 2015 року Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Геннадія Кернеса і двох його охоронців, обвинувачених у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів харківського євромайдан взимку 2014 року.

Сам Кернес неодноразово заявляв, що не скоював інкриміновані йому злочини і називає цю справу "політично вмотивованою" з боку його давнього опонента, а нині міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Кернесу і його охоронцям загрожує до 15 років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-