Студент-фізик з Харкова переміг на конкурсі у Франції

Студент-фізик з Харкова переміг на конкурсі у Франції

Укрінформ
Студент Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна переміг у французькому конкурсі дослідницьких проектів. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки України.

"Студент фізико-технічного факультету Харківського національного університету Олександр Бурлаєнко переміг у французькому конкурсі студентських проектів, представивши доповідь щодо ядерної фізики. Завдяки цьому влітку разом з двома іншими переможцями він відвідає Linear Accelerator Laboratory (Лабораторія лінійних прискорювачів, Франція) та CERN - провідні організації у сфері ядерних досліджень та енергетики", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що конкурс проходив у два етапи, де перший передбачав відбір проектів за описом. Другий проходив на базі Французького інституту (м. Київ) у форматі конференції з учасниками.

Пріоритетними напрямами конкурсних робіт були ядерна фізика, прискорювальні технології, експериментальні платформи, фізика високих енергій тощо. Загалом у фінальних змаганнях виступили 12 дослідників (аспіранти, бакалаври та магістри).

Читайте також: МОН готує експериментальний курс для 10 класів

До складу фахового журі увійшли представники КНУ ім. Т. Шевченка, Linear Accelerator Laboratory та CERN. Одним із організаторів конкурсу є посольство Франції в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-