Адвокати хотіли, щоб суд закрив очі на роздруківку дзвінків Кернеса

Адвокати хотіли, щоб суд закрив очі на роздруківку дзвінків Кернеса

Укрінформ
Київський райсуд Полтави, де слухається справа мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців, заслухав матеріали 8 тому досудового розслідування.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в суді.

На засіданні присутній сам Кернес і обидва його охоронця. Також прибув один з потерпілих у справі - Сергій Ряполов. Другого потерпілого Олександра Кутяніна у залі немає. Прибутки і представники ОБСЄ.

Як тільки прокурор Олександр Ганілов почав оголошувати зміст матеріалів 8 тому, адвокати заявили, що частина документів не може бути доказом у суді.

Зокрема, прокурор зачитав роздруківку дзвінків мера міста у день замаху на Кутяніна і Ряполова, із зазначенням часу і тривалості розмов, як вхідних так і вихідних. У відповідь адвокат Лілія Ізовітова подала клопотання, що ця інформація отримана із порушенням законодавства і тому є неприпустимим доказом. Клопотання не прийняте, тим більше що прокурор послався на те, що інформацію про дзвінки надали у компанії оператора мобільної мережі.

Адвокат Андрій Циганков також заявив, що частина матеріалів 8 тому прокуратура навмисне створила як докази за межами кримінального провадження, що є незаконним.

Захист подав клопотання про незаконність низки доказів у письмовому вигляді.

У суді оголошено перерву до 12 березня.

Читайте також: Справа Кернеса: суд визнав деякі докази обвинувачення недійсними

Як повідомляв раніше Укрінформ, 29 січня Київський райсуд Полтави п'ять годин розглядав матеріали 6 і 7 томів. Суд задовольнив клопотання захисту про визнання деяких доказів обвинувачення недійсними.

26 березня 2015 року Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Кернеса і двох його охоронців, обвинувачених у викраденні, тортурах і погрозі вбивством двох активістів харківського Євромайдану взимку 2014 року.

Сам Кернес неодноразово заявляв, що не скоював інкримінованих йому злочинів і називає цю справу "політично мотивованою" з боку його давнього опонента, а нині міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Типові відповіді свідків на питання держобвинувачення про події у Харкові 25 січня 2014 року: "Давно це було, нічого не пам'ятаю". Допитана третина з понад 70 свідків обвинувачення.

Кернесу і його охоронцям загрожує до 15 років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-