У Львові встановили лічильник покараних за злочини проти Майдану

У Львові встановили лічильник покараних за злочини проти Майдану

Фото
Укрінформ
У Львові на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку встановили електронне табло, на якому відображається кількість днів, що пройшла від закінчення Революції Гідності, а також кількість покараних за злочини проти активістів, котрі брали в ній участь.

Про це повідомляє газета «День».

«Ініціатива встановити таке табло виникла у колишніх учасників львівського Євромайдану та учасників Революції Гідності. Спонукало до цього те, що уже пройшло чотири роки від закінчення революції, а винних, за їх словами, досі не покарано», - зазначає видання.

Активіст Михайло Мосін, розповів, що на створення табло витратив місяць часу. Воно зроблене із металу та нагадує собою велику коробку. Кількість днів від початку Революції Гідності на лічильнику оновлюється автоматично. А от кількість покараних злочинців потрібно змінювати вручну. Наразі у цій графі висвітлюється цифра один.

Читайте також: В'ятрович шкодує, що виставка артефактів Революції Гідності досі не стала постійною

Також на поверхні коробки вказано, скільки людей постраждало під час революції та поіменно названі вбиті. Крім того на поверхню нанесено QR-код, за яким можна перейти на звернення, яке активісти написали до усіх гілок влади. «Відсутність результатів через вашу бездіяльність або свідоме саботування дестабілізує і без того складну ситуація, грає на руку ворогам України. Невідворотність покарання за вчинений злочин – одна з основ правової держави. За можливість жити у правовій державі ми виходили на Майдан. Повернулися не всі. Ми усвідомлюємо, що проблема відсутності результатів і покарань є системною. Але у цій системі кожен має свій обов’язок, і ми вимагаємо від вас виконати ваш», - зокрема йдеться у зверненні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-