Антисемітський скандал у Дніпрі: міськрада засудила заклики депутата-втікача

Антисемітський скандал у Дніпрі: міськрада засудила заклики депутата-втікача

Укрінформ
Представники п’яти депутатських фракцій Дніпровської міської ради на черговій сесії 21 лютого виступили з вимогою засудити антисемітські заклики і заяви, зроблені  в соцмережі депутатом міськради Сергієм Сухановим.

На сесії йшлося про те, що поведінка  Суханова (який, до речі, втік до Криму) не сумісна із статусом депутата Дніпровської міської ради і така людина має нести кримінальну відповідальність за свої дії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зі зверненням з вимогою засудити антисемітські заклики до депутатів звернувся голова фракції «Солідарність БПП» Михайло Горохівський. 

«Цією особою порушуються конституційні права і свободи українців. Тим більше, що даний депутат є членом комісії з етики», - підтримав колегу  лідер фракції «УКРОП» Геннадій Глядчишин і представники фракцій  «Наш край», «За життя» і «Самопоміч».

На сесії депутати  проголосували за резолюцію міськради, яка має три пункти: засудити дії Суханова, розглянути це питання на засіданні постійної комісії з питань етики, материнства та дитинства, а також звернутися до правоохоронних органів з приводу притягнення Суханова до кримінальної відповідальності.

Читайте також: Чернівецького чиновника покарали за антисемітський вірш у Facebook

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого депутат від фракції Опоблоку в міськраді Дніпра Сергій Суханов на своїй сторінці в Facebook публічно закликав до єврейських погромів і пообіцяв почати «визвольний рух» у Дніпрі після сварки з єврейським активістом Дмитром Смолянським.

Того ж дня, за словами Бориса Філатова, було відкрито кримінальне провадження за статтею 161 КК України («Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності або ставлення до релігії»).

За прояви ксенофобії Суханов був виключений з партії «Опозиційний блок».  

Сам Суханов вважає, що таким чином його гноблять через те, що він «створив і очолив у місті «Антикорупційну ініціативу», яка розкрила факти розкрадання з бюджету більш як 680 мільйонів гривень». 

13 лютого депутат-провокатор втік до окупованого Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-