Антисемітський скандал у Дніпрі: депутат-провокатор утік до Криму

Антисемітський скандал у Дніпрі: депутат-провокатор утік до Криму

Укрінформ
Депутат Дніпровської міськради Сергій Суханов, якому пред'явлено звинувачення в розпалюванні антисемітських настроїв, перейшов український кордон і сховався на території окупованого Криму.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

«Учора за даними правоохоронців депутат Суханов перейшов адміністративний кордон з Кримом на КПП «Чаплинка», - написав Філатов у вівторок, 13 лютого.

Читайте також: Чернівецького чиновника покарали за антисемітський вірш у Facebook

Як стало відомо, оскандалився депутат від фракції Опоблоку в міськраді Дніпра Сергій Суханов після того, як на своїй сторінці в Facebook 9 лютого публічно закликав до єврейських погромів і пообіцяв почати «визвольний рух» у Дніпрі після сварки з єврейським активістом Дмитром Смолянським.

Того ж дня, за словами Бориса Філатова, було відкрито кримінальне провадження за статтею 161 КК України («Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності або ставлення до релігії»).

Увечері Суханов публічно вибачився через Facebook: «Сьогодні вранці я написав надмірно емоційний пост. Прошу вибачення в усіх представників єврейського народу і кого це могло скривдити. Також прошу вибачення у своїх колег, кого міг підставити цим постом», - опублікував повідомлення Суханова радник міського голови Дніпра у справах національностей і зв'язках з релігійними громадами Олег Ростовцев, повідомивши, що вибачення прийняті, але відповідна інформація буде передана до Міністерства закордонних справ.

За  прояви ксенофобії Суханов був виключений з партії «Опозиційний блок» за рішенням політради обласної партійної організації. Про це 12 лютого повідомила керівник фракції Опоблоку в міськраді Дніпра Наталя Начарьян. 

Сам Суханов вважає, що таким чином його гноблять через те, що він «створив і очолив у місті «Антикорупційну ініціативу», яка розкрила факти розкрадання з бюджету більш як 680 мільйонів гривень».

«Спочатку ти стаєш «антифашистом», борешся з «Правим сектором» і захищаєш «хлопчиків у трусиках». Потім оголошуєш «опір сіоністам і синагозі». Потім на тебе порушують кримінальну справу за розпалювання міжнаціонального розбрату, а ти оголошуєш себе «антикорупціонером, якого переслідує Філатов за політичними мотивами». Тебе виганяють з власної партії, ти не являєшся двічі на допит і... біжиш у Крим», - підсумував Філатов історію депутата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-