Гепатит А у Миколаєві пішов на спад

Гепатит А у Миколаєві пішов на спад

Укрінформ
Кількість хворих на гепатит А у Миколаєві почала знижуватися. Наразі у лікарнях перебуває 29 людей, у тому числі 2 дітей.

Про це повідомили у прес-службі управління охорони здоров'я Миколаївської ОДА.

"Кількість хворих на гепатит А у Миколаєві почала знижуватися. Станом на 12 лютого в обласній інфекційній лікарні перебувають 27 пацієнтів. З них підтверджений діагноз у 23 осіб. У 15 випадках - знято діагноз. Виписано 64 особи. В обласній дитячій інфекційній лікарні знаходиться 2 дитини з підозрою на гепатит А, з них підтверджено діагноз у 1 дитини, знято діагноз у 5 випадках, виписано 22 дитини», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кір на Закарпатті: карантин ввели ще в одному районі

Загалом у період з 3 грудня 2017 року по 1 лютого 2018 року у Миколаєві зареєстровано 123 випадки захворювання на вірусний гепатит А, з них 27 випадків - у дітей. Найбільше - у Заводському районі - 81 випадок, у тому числі у 18 дітей.

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаєві за останні тижні різко збільшилася кількість хворих на гепатит А, основна маса - із Заводського району. Епідрозслідування встановило, що особи, які захворіли, начебто вживали доочищену воду з пунктів розливу.

У пунктах доочищення та розливу води, на які вказували хворі, збудника даної хвороби так і не знайшли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-