У Нікополі через замах на депутата скликали позачергову сесію міськради

У Нікополі через замах на депутата скликали позачергову сесію міськради

Укрінформ
Нікопольська міська рада в суботу збереться на позачергову сесію через вибух, внаслідок якого травмовано депутата Олександра Рибакова.

Про це повідомила прес-служба міськради.

«В суботу буде скликана позачергова сесія. Насамперед будуть запрошені представники правоохоронних органів, підготовлено й винесено на розгляд сесії звернення до керівництва Нацполіції та СБУ, аби ті взяли на особистий контроль ситуацію про замах на життя судді і членів її родини», - сказав депутат Нікопольської міськради Сергій Піддубний.

За його словами, найімовірніше, це був замах на дружину депутата, суддю Валерію Рибакову. «На це вказують і ті факти, що машина й гараж належать судді, двір, де стався вибух, - це двір її батьків, яких вона відвідувала», - додав депутат міськради.

Читайте також: Учасника торішнього штурму Львівської облради відправили під домашній арешт

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня у Нікополі на вулиці Трубченка біля гаражів пролунав вибух, внаслідок якого було травмовано людину.

За словами свідків, потерпілий заїхав до гаража на автомобілі, а коли вийшов з нього, невідомий чоловік кинув усередину дві гранати. Після нападу зловмисник утік, а постраждалого, депутата міської ради Олександра Рибакова, з множинними осколковими пораненнями обох ніг доправили до лікарні.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом замаху на умисне вбивство.

Дружина депутата Валерія Рибакова працює суддею у Нікопольському міськрайонному суді Дніпропетровської області. Пошкоджений вибухом автомобіль Toyota Camry належить саме їй.

Депутат Нікопольської міськради Олександр Рибаков обраний до міськради від партії «Громадська сила», наразі є позафракційним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-