Головна версія загибелі курсанта харківського вишу - самогубство

Головна версія загибелі курсанта харківського вишу - самогубство

Укрінформ
Головна версія загибелі курсанта 3 курсу Харківського національного університету Повітряних Сил ім. Кожедуба - самогубство.

Так сказали кореспонденту Укрінформу в прокуратурі Харківського гарнізону.

"Розпочато експертизи, у тому числі, судово-медична та балістична. Вони мають підтвердити чи спростувати головну версію: самогубство", - зазначили у відомстві.

Відповідаючи на запитання, чи може людина вистрелити собі в обличчя з автомата, а таку можливість спростовують користувачі соціальних мереж, у відомстві підтвердили: "Це вогнепальна зброя, все може бути".

Читайте також: Вибух у Харкові: жінка розкрила кинутий на дорозі пакет

"Зараз тіло загиблого на розтині в обласному бюро судово-медичної експертизи. Його передадуть родичам одразу після експертизи", - додали у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, 28 січня у Харківському національному університеті Повітряних Сил ім. Кожедуба внаслідок вогнепального поранення загинув курсант 3 курсу. За даними поліції, він ніс вартову службу з охорони військового містечка та був озброєний автоматом. Під час огляду території поліцейські виявили його тіло з вогнестрільним пораненням голови.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) з приміткою "самогубство" КК України.

Разом з тим деякі електронні ЗМІ повідомили з посиланням на родичів загиблого, що він мав плани на життя і не збирався вчиняти самогубством. Курсант навчався на інженера-механіка, до цього закінчив профільний коледж. Влітку йому мало виповнитися 20 років. Він жив в Харкові, де рідні купили йому квартиру, напередодні загибелі спілкувався з родичами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-