Розкрадання у Миколаєві: опоблоківець Копійка вийшов під заставу в мільйон

Розкрадання у Миколаєві: опоблоківець Копійка вийшов під заставу в мільйон

Укрінформ
Заступник голови фракції «Опозиційний блок» Миколаївської міської ради Ігор Копійка заплатив заставу в 1 мільйон 57 тисяч гривень і вийшов на свободу. Його помічнику Дмитру Рябцю Апеляційний суд Миколаївської області зменшив суму застави у десять разів.

Цю інформацію кореспондентові Укрінформу підтвердила прес-секретар прокурора Миколаївської області Валерія Власова.

«Ігор Копійка вніс визначену судом заставу і його відпустили з-під варти. Дмитру Рябцю 26 січня Апеляційний суд зменшив суму застави до 1,66 млн грн», - сказала Власова.

Як уже повідомляв Укрінформ, чотирьом з п’яти членів злочинної групи на чолі з депутатом Миколаївської міської ради від фракції «Опоблок», яка займалась систематичним розкраданням бюджетних коштів, обрано запобіжні заходи.

Головному фігуранту цієї справи - заступнику голови фракції «Опозиційний блок» Миколаївської міської ради Ігорю Копійці суд дав можливість вийти під заставу в 1 мільйон 57 тисяч гривень. Його помічнику Дмитру Рябцю суд визначив найбільшу заставу - 16 мільйонів 753 тисячі гривень. Це пояснювалося тим, що у цього чоловіка є тісні зв'язки на окупованих територіях Донбасу та Криму.

Читайте також: Розкрадання у Миколаєві: чотирьом фігурантам обрали запобіжні заходи

Ще один учасник  угруповання може вийти під заставу у 500 тисяч гривень, а сина депутата, Миколу Копійку, відпустили під домашній арешт. П'ятому фігуранту справи міру запобіжного заходу суд досі не визначив. Він на волі.

Копійка разом зі своїм сином, помічником та двома керівниками підприємств житлово-комунального господарства систематично займались розкраданням бюджетних коштів. Вони були викриті на передачі хабара у сумі 250 тисяч гривень співробітнику прокуратури, затримані 15 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-