Децентралізацію просувають 24 Центри розвитку місцевого самоврядування

Децентралізацію просувають 24 Центри розвитку місцевого самоврядування

Децентралізація
Укрінформ
Програма "U-LEAD з Європою" у партнерстві з Мінрегіоном створила 24 регіональні Центри розвитку місцевого самоврядування по всій території України, які надають допомогу у  впровадженні реформи з децентралізації.

Про це заявив директор Програми "U-LEAD з Європою" від німецької компанії GIZ Бастіан Файгель під час прес-конференції на тему: "Реформи у режимі NON-STOP: децентралізація, енергоефективність, дерегуляція у будівництві", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Програма "U-LEAD з Європою" підтримує реформу з децентралізації шляхом надання підтримки Центральному офісу реформ, а також через  створення мережі з 24 регіональних центрів  розвитку місцевого самоврядування, які постійно  в контакті та консультаціях з об’єднаними місцевими громадами та тими громадами, які лише збираються об’єднатися", - сказав він.

За словами Файгеля, головний офіс Програми у Києві, який називається Домом децентралізації, також збирає міжнародних експертів, щоб  сприяти лідерам на місцях у ефективній роботі та просуванні реформ.

Він також підкреслив, що Програма "U-LEAD з Європою", яка фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами — Німеччиною, Данією, Естонією, Польщею та Швецією, підтримує реформу з децентралізації  в Україні, "тому що це дуже успішна реформа". "Реформа з децентралізації є особливо  ефективна, бо вона стосується кожного громадянина  України, і це  надихає всіх донорів та міжнародних партнерів України", - заявив він.

Файгель також зазначив, що реформа вже продемонструвала "осяжні результати". 

"Реформа -  це не лише надання можливостей, фінансова децентралізація, що є само по собі успіхом, це - можливість показати ініціативу та відповідальність на місцевому рівні. Людські  ресурси — це пріоритет, на що треба звертати  увагу  і з чим  працювати", - додав програмний директор "U-LEAD з Європою" від GIZ.

Читайте також: EGOV4Ukraine розробить інформаційну систему для майже 400 ЦНАПів

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку "U-LEAD з Європою" започаткована 1 січня 2016 року та триватиме до 30 червня 2020 року. Вона спільно фінансується ЄС та його країнами-членами - Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією, маючи загальний бюджет в розмірі 102 млн євро. Одна з цілей - посилення спроможностей ключових суб’єктів на національному, регіональному та місцевому рівнях з метою впровадження реформ регіональної політики та децентралізації (виконавець — Німецька компанія GIZ).

Ще одна ціль - розширення прав і можливостей об’єднаних громад з метою надання високоякісних послуг громадянам, що робить внесок у реформу з децентралізації, яка триває в Україні (виконавець - Шведська міжнародна агенція з розвитку і співпраці SIDA).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-