На Донеччині з'явились п'ять нових заказників

На Донеччині з'явились п'ять нових заказників

Укрінформ
У Донецькій області з'явились п'ять нових заказників - у Великоновосілківському, Бахмутському, Костянтинівському та Слов'янському районах загальною площею 756,6 га.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в Департаменті екології та природних ресурсів Донецької обласної держадміністрації.

 «У Великоновосілківському, Бахмутському, Костянтинівському та Слов'янському районах Донеччини оголошені нові заказники», - розповіли екологи.

Вони уточнили, що оголошено два ботанічних заказника місцевого значення та три ландшафтних заказника місцевого значення, загальна площа всіх п'яти нових заказників становить 756,6 га.

Так, оголошено ботанічний заказник місцевого значення «Мокроялинський» на території Краснополянської сільської ради Великоновосілківського району - дві природні території (водно-болотні угіддя та кам'янисті схили) загальною площею 189,6 га із земель запасу, в тому числі: землі сільськогосподарського та лісогосподарського призначення, відкриті землі без рослинного покрову, землі водного фонду без вилучення земель.

«Ступки-Голубовські-2» - природна територія (урочище) загальною площею 248 га, землі лісогосподарського призначення вкриті лісовою (деревною та чагарниковою) рослинністю.

Читайте також: Межі Чорнобильського радіаційно-екологічного заповідника визначать до кінця року

«Соболівський ліс» - урочище загальною площею 107 га, землі лісогосподарського призначення вкриті лісовою (деревною та чагарниковою) рослинністю. 

«Олексина» - природна територія загальною площею 137 га, балка, що вкрита степовою рослинністю з рештками закам'янілих дерев.

Крім того, з'явився  ландшафтний заказник місцевого значення «Тарасівський» - природна територія загальною площею 75га, балка, що вкрита степовою рослинністю та лісовими насадженнями з виходами на поверхню кристалічних порід.

У департаменті зазначили, що зараз знищення навколишнього середовища відбувається внаслідок розорювання земель, вирубування байрачних лісів з подальшою зміною цільового призначення земель, осушення або обводнення територій, промислового, житлового та дачного будівництва тощо. Тому з метою припинення процесів погіршення стану навколишнього природного середовища в Донецькій області, насамперед, створюються нові об'єкти природно - заповідного фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-