Мінрегіон посилить координацію транскордонного співробітництва - Негода

Мінрегіон посилить координацію транскордонного співробітництва - Негода

Децентралізація
Укрінформ
Мінрегіон, парламентський комітет з питань європейської інтеграції, українські прикордонні регіони та єврорегіони мають виробити спільний підхід і запропонувати об’єднуючу платформу, щоб забезпечити дієву координацію та взаємодію між центральними та місцевими органами влади.

Про це заявив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода під час наради з питань обговорення пропозицій щодо проведення Асамблеї українських прикордонних регіонів та єврорегіонів, повідомляє портал "Децентралізація"

"Мінрегіон підтримує створення спільної платформи у вигляді Асамблеї, Форуму, Конференції чи інших форм співпраці, яка б сприяла координації зусиль на центральному, регіональному та місцевому рівнях, а також реалізації домовленостей у сфері транскордонного співробітництва. Особливої ваги та актуальності це питання має саме зараз, коли в повному обсязі вступила в силу Угода про асоціацію між Євросоюзом та Україною. Ми повинні підняти планку в сфері регіональної політики та транскордонного співробітництва на якісно новий рівень, і це є одним із ключових напрямів співпраці та політичного діалогу з ЄС", - сказав він. За словами Негоди, на цій платформі визначатимуться ініціативи та проекти для реалізації в рамках українських та європейських фінансових інструментів.

Перший заступник міністра наголосив, що необхідно систематизувати та активніше лобіювати розвиток транскордонного співробітництва між Україною та закордонними партнерами. Така діяльність може отримати політичну підтримку від Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, Палати регіонів Європейського Союзу, Асамблеї європейських регіонів, а також Асоціації європейських прикордонних регіонів, додав він.

Читайте також: В Україні вперше публічно презентували стратегію розвитку ОТГ

Найближчим часом Мінрегіон разом з комітетом Верховної Ради України з питань європейської інтеграції, профільними асоціаціями та регіональними громадськими організаціями планує здійснити інвентаризацію та аналіз усіх процесів, що проходять у цьому напрямку, зокрема і в частині виконання Рекомендацій парламентських слухань щодо транскордонного співробітництва, що відбулися 21 вересня 2016 року, і сформувати актуалізований план відповідних заходів.

"В результаті маємо вийти на формат дій, який об’єднає усі зацікавлені сторони і сприятиме підготовці спільних з країнами-сусідами проектів розвитку, що можуть бути підтримані Україною та Європейським Союзом", - сказав перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Фото: Урядовий кур'єр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-