В Україні вирує активний циклон: Кульбіда сказав, до чого готуватися

В Україні вирує активний циклон: Кульбіда сказав, до чого готуватися

Укрінформ
Внаслідок впливу активного циклону очікується суттєве ускладнення погодних умов в Україні.

Про це заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда під час позачергового засідання у ДСНС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Внаслідок впливу активного циклону в Україні очікуємо протягом 18 січня суттєве ускладнення погодних умов. Очікуються сильні та дуже сильні снігопади, хуртовини, утворення снігового покриву заввишки до 40 см, у Києві близько 20 см", - заявив він.

За словами Кульбіди, при такому комплексі погодних умов очікувано порушується робота багатьох сфер державної діяльності, в першу чергу порушення енергозабезпечення, а також роботи транспорту і авіації.

Читайте також: Рятувальники дали поради українцям на "лютий мороз"

У Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях сильний дощ з переходом у сніг, в Україні, крім західних областей, посилення вітру до 15-20 м/сек; у Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях 25-28 м/сек. На території Київської, Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей очікуються надзвичайно сильні снігопади. По всій території України на дорогах - ожеледиця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-