Миколаївські медики запевняють, що епідемії гепатиту А у місті немає

Миколаївські медики запевняють, що епідемії гепатиту А у місті немає

Укрінформ
Епідемії гепатиту А у Миколаєві наразі немає, адже показники захворюваності знаходяться на рівні нижче середнього показника по Україні.

Про це повідомили у прес-службі управління охорони здоров'я Миколаївської ОДА.

«Приводу для хвилювання немає, епідемії гепатиту А  наразі не зафіксовано. Показники захворюваності у Миколаївській області знаходяться на рівні нижче середнього показника по Україні», - йдеться у повідомленні.

За інформацією начальника управління охорони здоров'я ОДА Павла Георгієва, станом на 4 січня в обласній інфекційній лікарні знаходяться 33 пацієнти. З них підтверджено діагноз у 16 осіб.

Ще 6 дітей знаходяться в обласній дитячій інфекційній лікарні, діагноз підтверджено в 1 дитини. Всі необхідні ліки для надання спеціалізованої медичної допомоги є. Також проведено перерозподіл лікарських засобів між закладами охорони здоров’я для забезпечення лікування пацієнтів.

Як уже повідомляв Укрінформ, у Миколаєві за останній тиждень різко збільшилася кількість хворих на гепатит А, основна маса - із Заводського району. Епідрозслідування встановило, що особи, які захворіли, вживали доочищену воду з пунктів розливу.

Читайте також: У Миколаєві розслідують масове зараження гепатитом А

Наразі прийнято рішення перевірити всі пункти доочищення та розливу води. Роботу семи пунктів, про які повідомили хворі, тимчасово заборонили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-