У Миколаєві розслідують масове зараження гепатитом А

У Миколаєві розслідують масове зараження гепатитом А

Укрінформ
Правоохоронці проводять розслідування за фактом масового зараження гепатитом А у Миколаєві.

Про це повідомляє Головне управління Нацполіції у Миколаївської області.

"Відомості за фактом масового зараження громадян на гепатит А внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 3 ст. 130 Кримінального кодексу України "Зараження вірусом імунодефіциту людини чи іншої невиліковної інфекційної хвороби", згідно з санкцією даної статті подібні діяння караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років", - йдеться у повідомленні.

У поліції додали, що за цим фактом призначено низку експертиз, за результатами яких буде ухвалено відповідне процесуальне рішення.

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаєві зафіксували спалах гепатиту А: станом на 4 січня в обласній інфекційній лікарні перебувають 33 пацієнти. З них підтверджено діагноз у 16 осіб. Ще 6 дітей знаходяться в обласній дитячій інфекційній лікарні, діагноз підтверджено в однієї дитини. 

Більшість хворих живуть Заводському районі міста Миколаєва. Епідрозслідування встановило, що особи, які захворіли, вживали доочищену воду з пунктів розливу.

Читайте також: У Миколаєві зафіксували спалах гепатиту А

Наразі ухвалено рішення перевірити всі пункти доочищення та розливу води. Роботу семи пунктів, про які повідомили хворі, тимчасово заборонили.

Гепатит А - інфекційне захворювання, яке передається через тісний контакт з хворою людиною або продукти харчування та воду. За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, у світі щорічно реєструється 1,4 мільйона випадків захворювання вірусним гепатитом А. В Україні в останні роки відзначалося поступове зниження кількості таких хворих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-