ДТП у Харкові: вирок Зайцевій можуть значно пом'якшити - ЗМІ

ДТП у Харкові: вирок Зайцевій можуть значно пом'якшити - ЗМІ

Укрінформ
Суд у справі Олени Зайцевої, яка в'їхала у Харкові в 11 людей, може ухвалити вирок, зважаючи на пом'якшуючі обставини, про які заявляє адвокатка дівчини Юлія Козир.

Про це повідомляє ТСН.

"Йдеться про каяття підзахисної і добровільні компенсації родинам загиблих та постраждалим. Якщо суд візьме це до уваги - вирок суду може бути поблажливішим, чого найбільше бояться родини загиблих", - йдеться у сюжеті.

Зайцева під час суду покаялась. "Ніколи більше не сяду за кермо. Я не хотіла, щоб так сталося. Я визнаю свою провину. Я готова нести відповідальність і готова понести покарання, яке дасть мені суд", - сказала вона.

Це каяття насторожило всіх, хто стежить за справою.

Читайте також: Харківська ДТП: суддя пов'язує зі справою підпал авто свого чоловіка

"Родичі тих, чиї життя розчавила автівка Зайцевої, повідомили, що каяття з’явилося одразу після того, як мати підозрюваної розіслала потерпілим по 50 тисяч гривень компенсації. Батьки загиблих повернули гроші після того, як чеки від благодійних внесків слідство почало докладати до матеріалів справи. Після щиросердного каяття, вони, за словами адвокатки Зайцевої, можуть стати добровільним відшкодуванням збитків. Це вже одразу дві пом’якшувальні обставини, які можуть зменшити кількість років у вироку", - розповідають журналісти.

Крім того, адвокатка Зайцевої Юлія Козир повідомила, що день перебування в СІЗО рахується, як день відбування покарання після вироку. Після того, як мине половина терміну, Олену можуть відпустити умовно-достроково.

Геннадій Дронов, якому теж призначили майже 2 місяці перебування у СІЗО, є учасником резонансного ДТП. Він може розділити вину за смерті шістьох людей разом із Зайцевою. На відміну від Олени він не визнає провини і не погоджується із рішенням суду - тримання під вартою. Апеляцію цього тижня він програв і тепер має сидіти у СІЗО. 

"Поява ще одного винного може означати розмивання вини. Теоретично якщо провину за аварію поділити на двох, то суддя правомочний вирішити - сидіти Зайцева має менше", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, 21 грудня Апеляційний суд Харківської області залишив під вартою водія авто Touareg Геннадія Дронова - фігуранта справи про ДТП 18 жовтня, хоча його адвокат заявив, що запобіжним заходом для Дронова міг би стати цілодобовий домашній арешт з можливістю для нього спілкуватися з лікарями. 13 грудня Київський райсуд Харкова продовжив арешт для 49-річного Дронова до 10 лютого 2018 року без права на заставу.

13 грудня Київський райсуд Харкова ухвалив подібне рішення - арешт до 10 лютого без права на заставу - для фігуранта справи, 20-річної Олени Зайцевої - водія авто Lexus.

Розслідування справи ведеться згідно з ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті - до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-