Випробування

Випробування "Вільхи": Турчинов заявив про унікальний результат

Фото
Укрінформ
Успішне випробування нової української ракетної техніки засвідчило переваги вітчизняних ракет над російськими аналогами.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов після випробувальних пусків ракет на військовому полігоні в Одеській області, повідомляє прес-служба РНБО. 

«Під час випробувань ракети влучили прямо в точку прицілювання. Це унікальний результат, який укотре доводить переваги українських ракет над російськими аналогами», - наголосив Турчинов.

Він розповів, що під час випробувань уточнювалися балістичні характеристики, перевірялася високоточна система наведення, ефективність нового твердого ракетного палива та надійність враження цілі бойовою частиною ракети. «Також, що дуже важливо, ми перевірили якість нових ракетних корпусів з надміцних сплавів, виготовлених на унікальному технологічному обладнанні, монтаж якого завершився минулого місяця в Державній акціонерній холдинговій компанії «Артем», - сказав секретар РНБО.

Читайте також: Український ракетний комплекс “Вільха” успішно пройшов випробування

Він наголосив, що сьогодні зроблено ще один потужний крок до зміцнення оборони і безпеки України.

«Зараз можна із впевненістю сказати, що Україна має нову потужну ракетну зброю, яка стане вагомим аргументом стримування агресора», - підкреслив Турчинов.

Випробування "Вільхи" на Одещині / Фото: Апарат РНБО України

Раніше Президент Петро Порошенко повідомив, що український ракетний комплекс “Вільха” пройшов успішне випробування, всі чотири ракети влучили в ціль.

Фото: Апарат РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-