У Запорізькій області за вимагання і хабар затримано заступника прокурора

У Запорізькій області за вимагання і хабар затримано заступника прокурора

Укрінформ
У Запорізькій області в ході спецоперації, яка проводилася в Мелітополі департаментом захисту економіки Нацполіції і генеральною інспекцією ГПУ, затримано заступника міжрайонного прокурора і його підлеглого - процесуального прокурора.

Як повідомили Укрінформу в керівництві прокуратури Запорізької області, високопоставлені співробітники прокуратури були затримані на місці злочину - безпосередньо після отримання 1,5 тис. доларів США.

«Заступник міжрайонного прокурора і процесуальний прокурор були затримані після отримання неправомірної вигоди у розмірі 1,5 тис. доларів США, яку вимагали, використовуючи своє службове становище», - повідомили в прокуратурі.

За даними відомства, неправомірна вигода була отримана представниками прокуратури безпосередньо на робочому місці - у будівлі міжрайонної прокуратури.

Обох прокурорських працівників затримано в порядку ст. 208 та етаповано з Мелітополя в ІВТ Запоріжжя.

Порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України - «Прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди у великому розмірі посадовцем, який займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди».

Читайте також: Польського сенатора хочуть позбавити імунітету через корупцію

Як повідомляв Укрінформ, в кінці грудня 2016 року в Запорізькій області під час отримання хабара оперативники Департаменту захисту економіки Нацполіції спільно з Генеральною інспекцією ГПУ затримали одного з керівників Приазовської міжрайонної прокуратури за вимагання та отримання неправомірної вигоди  як плати за затягування кримінального провадження за фактом підробки документів на виділення земельних ділянок на березі Азовського моря загальною площею 2 га. Суд позбавив співробітника прокуратури військових звань і прав обіймати посади в правоохоронних органах і засудив до позбавлення волі строком на 5 років «умовно».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-