Меру Ірпіня вручили ще одну підозру – за злочинну змову із заступником

Меру Ірпіня вручили ще одну підозру – за злочинну змову із заступником

Укрінформ
Прокурор Київської області Дмитро Чібісов повідомив про підозру Ірпінському міському голові у вчиненні низки кримінальних правопорушень, здійснених разом зі своїм першим заступником та заступником, а також іншими особами.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Зокрема, мер Ірпеня підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною організацією з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великому розмірі у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 205 (придбання суб'єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, вчиненому в складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 358 (підроблення документу, який видається установою, яка має право видавати такі документи і який надає право та звільняє від обов'язків, з метою використання його підроблювачем, вчиненого вчиненому в складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, а саме внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей вчиненому у складі злочинної організації) КК України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Прокуратура оскаржує виправдання “податкового” екс-ректора Мельника

Як повідомлялося, це вже друга підозра Ірпінському міському голові. Наприкінці серпня поточного року прокурором Київської області йому повідомлено про підозру в тому, що перебуваючи на посаді директора ТОВ "Сарафан", не маючи усіх необхідних дозволів та ліцензії на будівництво житлового комплексу, порушив правила безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, внаслідок чого одна людина загинула, а іншій спричинено тяжкі тілесні ушкодження, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, якщо це порушення спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) КК України, досудове розслідування в якому ще триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-