Гройсман - дорожникам: Не цікаво, скільки у вас піску. Цікаво, чи є затори

Гройсман - дорожникам: Не цікаво, скільки у вас піску. Цікаво, чи є затори

Укрінформ
Місцева влада могла б набагато краще підготуватися до забезпечення належного утримання доріг та життєдіяльності населених пунктів в умовах погіршення погодних умов, які спостерігаються в Україні.

Таку думку висловив віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон під час селекторної наради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це тільки початок зими, з цим викликом можна було впоратися набагато краще. По-перше, можна відновити роботу регіональних штабів, щоб був центр управління розв’язання таких ситуацій, взаємодія ДСНС, Нацполіції і служби автодоріг має координуватися на рівні Києва, на рівні області і тоді таких проблем не буде», - сказав Кістіон.

Він запропонував врахувати помилки, які були допущені під час ліквідації наслідків нинішнього снігопаду, бо   це дасть можливість наступного разу діяти більш злагоджено.

Віце-прем'єр нагадав, що від час селекторних нарад щодо підготовки до зими усі дружно доповідали про готовність, так от зараз, за його словами, прийшов час підтвердили свої слова діями.

«Дуже слушна пропозиція відновлювати штаби. Але врахуйте, що мене абсолютно не цікавить, скільки у вас піско-соляної суміші, скільки палива та одиниць техніки. Мене цікавить, чи є рух транспорту, чи люди не стоять у заторах, чи є тепло та енергозабезпечення, чи ні», - підтримав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман Кістіона.

Глава уряду проводить селекторну нараду у Вінниці, у Києві усіх відповідальних за дорожню інфраструктуру зібрав віце-прем’єр-міністр Кістіон.

Читайте також: Гройсман дав київському губернатору час на розчистку доріг - до вечора

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 19 грудня в Україні через снігопади були знеструмлені 147 населених пунктів у 6 областях.

Крім того, за добу рятувальники звільнили із снігових заметів майже 350 автомобілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-