Суд зняв арешт з трьох бойовиків

Суд зняв арешт з трьох бойовиків "Харківського партизана" – готують у списки на обмін

Укрінформ
Ленінський райсуд Харкова скасував арешт як запобіжний захід для трьох членів терористичної організації "Харківський партизан", підозрюваних у обстрілі з вогнеметів в 2014 році будівель обласного військкомату та відділення Приватбанку у Харкові.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Суд задовольнив клопотання прокурора і скасував арешт або утримання в СІЗО для трьох членів організації "Харківський партизан" - Михайла Резнікова, Сергія Слитенка та Олександра Блізніченка, підозрюваних в обстрілі з вогнеметів в 2014 році будівель обласного військкомату та відділення Приватбанку у Харкові", - зазначив адвокат.

За його словами, рішення суду прийнято на виконання домовленостей сторін у рамках Мінських угод про обмін заарештованих, вирок щодо яких ще не затверджено, на українських військовополонених, які перебувають у неконтрольованій українською владою зоні Луганської та Донецької областей.

"Всі троє підозрюваних у суді не визнали своєї провини", - додав адвокат.

Як повідомляв раніше Укрінформ, вночі 28 липня 2014 року невідомі обстріляли з вогнемета будівлю Центрального відділення "Приватбанку", що на вулиці Малом'ясницькій у Харкові. 4 серпня невідомі обстріляли з вогнемета будівлю обласного військкомату, що на вулиці Коцарській у Харкові. Жертв в обох випадках не було.

Читайте також: Обмін полоненими: Геращенко заявляє, що бойовики принесли додаткові списки

У квітні 2015 року затримані члени терористичної організації "Харківські партизани", яким інкримінується обстріл з вогнеметів будівель облвійськкомату та "Приватбанку" в Харкові. Під час обшуків за місцем проживання у затриманих вилучено зброю, в тому числі, 5 автоматів АКМ, 2 вогнемети "Джміль", 20 гранат РГД-5, один цинк патронів 5,45 мм.

Усі члени терористичної організації пройшли підготовку в російському Ростові-на-Дону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-