Іл-76: справу проти Плотницького і Ко повернули до суду Дніпра

Іл-76: справу проти Плотницького і Ко повернули до суду Дніпра

Укрінформ
Справу ватажка «ЛНР» Плотницького і двох командирів батальйонів - Патрушева і Гуреєва, які обвинувачуються у вчиненні теракту, внаслідок якого було збито Іл-76 із 49 українськими військовими на борту, вдруге повернуто до Красногвардійського районного суду м. Дніпро.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі Апеляційного суду Дніпропетровської області.

«Усі матеріали стосовного кримінального провадження відносно Плотницького І.В., Гуреєва О.В., обвинувачених у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 258 КК України (терористичний акт), а також Патрушева А.О., обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань), ч. 2 ст. 27 (співучасть), ч.2 ст.28 (здійснення злочину за попередньою змовою групою осіб) та ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій), повернуто до Красногвардійського районного суду м. Дніпра для розгляду», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Збитий Іл-76: розгляд "справи Плотницького" перенесли

Зазначено, що відповідну ухвалу сьогодні, 18 грудня, винесла колегія суддів Апеляційного суду Дніпропетровської області під час розгляду подання Красногвардійського районного суду щодо направлення вищезазначеного кримінального провадження до іншого суду.

Як раніше повідомлялось, літак Іл-76 із українськими десантниками був збитий 14 червня 2014 року озброєними бойовиками в аеропорту Луганська.

На лаві підсудних опинився генерал-майор Віктор Назаров, який на момент трагедії очолював Штаб антитерористичної операції, за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до служби, вчинене в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків).

Павлоградський міськрайонний суд засудив його до 7 років ув’язнення, однак Назаров подав апеляцію. Колегія суддів Апеляційного суду Дніпропетровської області 3 жовтня залишила без задоволення клопотання генерала.

Крім того, слідчі СБУ направили до суду обвинувальні акти стосовно трьох замовників збиття Іл-76, серед яких ватажок «ЛНР» Плотницький та його помічники Патрушев і Гуреєв. За неофіційною інформацією, судді у цій справі беруть самовідводи і не хочуть розглядати її, переймаючись за власну безпеку. Врешті справу було передано до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, той постановив, що справу мають розглядати на Дніпропетровщині, але в Красногвардійському суді знову вийшла юридична колізія і суддя, посилаючись на те, що раніше надавав послуги дружині адвоката, що представляє сторону потерпілих, взяв самовідвід, а справу для визначення підсудності перенаправлено до Апеляційного суду Дніпропетровської області.

Фото: EPA/STR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-