У поліції розповіли, як вийшли на банду, що вкрала 30 кілограмів золота

У поліції розповіли, як вийшли на банду, що вкрала 30 кілограмів золота

Укрінформ
Затриманню банди псевдополіцейських, серед діянь яких напад на підприємців та заволодіння 30 кг ювелірних виробів із золота, сприяли записи камер відеоспостереження.

Про це йшлося 14 грудня на прес-конференції у ГУ Нацполіції Житомирщини, повідомляє відділ комунікації поліції області.

“Уже можна сказати, що початком викриття групи стало вивчення поліцейськими записів камер відеоспостереження, встановлених у рамках «Безпечного міста» у громадських місцях населених пунктів. Після вчинення 19 листопада у Бердичівському районі розбійного нападу на підприємців, які перевозили з Києва до Вінниці близько 30 кг ювелірних виробів із золота, ми ретельно проаналізували усі наявні відеоматеріали, і не лише у нашій області, що могли стосуватись цієї події”, - сказав начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко.

Відтак 13 грудня було затримано дев’ятьох осіб віком від 29 до 55 років, з яких семеро - уродженці Донеччини, які проживали останнім часом на Одещині. Ще двоє - жителі м. Запоріжжя. Частина із них - раніше судимі за крадіжки, розбої, хуліганство, незаконне поводження зі зброєю та інші злочини.

Фактично затримання відбулось, коли підозрювані їхали до приватної оселі, куди планували проникнути за допомогою фіктивної ухвали на обшук.  

У подальшому під час заходів поліції було проведено майже 20 обшуків місць тимчасового проживання вказаних осіб та кілька оглядів автівок. У результаті вилучено автоматичну зброю, пістолети, гранати з підривачами, ножі, кайданки, балаклави, мобільні телефони та стартові пакети до них, готівку у гривнях та валюті, значну кількість прикрас та злитків із золота, товарні чеки та бірки від ювелірних виробів.

Читайте також: Поліція впіймала гастролерів з "ДНР", що відібрали в ювелірів 30 кілограмів золота

Також вилучено до десятка автомобілів, однострій поліцейських та спеціальні наліпки з написом «Поліція», що безпідставно використовувались затриманими.

До викриття банди були залучені підрозділи центрального апарату поліції, кількох областей та кількох правоохоронних відомств. Зокрема, затримання проводили спільно працівники Департаменту карного розшуку НПУ, ГУНП в Житомирській, Запорізькій та Одеській областях, бійці КОРД міст Житомира й Запоріжжя та СБУ. 

Кримінальне провадження розпочато відразу за кількома статтями кримінального кодексу України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-