Справа Кернеса: адвокати пояснили суду, чому їх не влаштовують докази

Справа Кернеса: адвокати пояснили суду, чому їх не влаштовують докази

Укрінформ
На засіданні Київського райсуду Полтави у справі мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців, обвинувачених у викраденні, тортурах і погрозі вбивством, адвокати назвали матеріали слідства бездоказовими.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"На засіданні суду були присутні Кернес, обидва його охоронці, адвокати, прокурор, один з двох потерпілих (ред. - Сергій Ряполов), представники ОБСЄ. Розглянуто матеріали 3, 4 і 5 томів, а всього їх 11. При цьому адвокати звернули увагу судді на те, що додані до справи матеріали слідства не можуть вважатися доказом: фотографії слідчого експерименту не підписані сторонами, в протоколі огляду речей і документів немає речей, впізнання підозрюваного дано з відео, хоча до провайдера ніхто не звертався, в протокол допиту потерпілого додані прінскріни і фото, які можуть бути взяті з інтернету, що незаконно", - зазначили в суді.

Суддя взяв до відома думку адвокатів.

Наступне засідання суду відбудеться 15 січня 2018 року.

Читайте також: До справи Кернеса долучили ще два томи матеріалів обвинувачення

Як повідомляв Укрінформ, мера Харкова Геннадія Кернеса і його охоронців обвинувачують у викраденні, тортурах і погрозі вбивством щодо двох активістів харківського євромайдану взимку 2014 року.

26 березня 2015 року Генпрокуратура передала в суд обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Кернеса і двох його охоронців.

Сам Кернес неодноразово заявляв, що не скоював інкриміновані йому злочини і називає цю справу "політично мотивованою". Типові відповіді свідків на питання держобвинувачення про події в Харкові 25 січня 2014 року: "Давно це було, нічого не пам'ятаю". Допитана третина з-понад 70-ти свідків обвинувачення.

Кернесу і його охоронцям загрожує до 15 років в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-