У Мелітополі відкрили гуртожиток для переселенців

У Мелітополі відкрили гуртожиток для переселенців

Укрінформ
В Мелітополі Запорізької області відкрився другий соціальний гуртожиток для переселенців. Житло отримали 27 переселенців з Донецької та Луганської областей.

Про це Укрінформу повідомили в Українському фонді соціальних інвестицій.

"У середу, 6 грудня у м. Мелітополь відкрився соціальний гуртожиток. 27 переселенців із Донецької та Луганської областей отримали ключі від нового житла. Кімнати у соціальному гуртожитку надані переселенцям безкоштовно. Це уже другий соціальний гуртожиток для переселенців, відремонтований Українським фондом соціальних інвестицій за грантові кошти уряду Німеччини", - повідомили у фонді.

Зараз в місті, за даними міської адміністрації м. Мелітополь, проживає понад 5 тисяч переселенців. Перший соціальний гуртожиток на 12 осіб був відкритий у серпні. Приміщення, в яких облаштовані гуртожитки, були раніше нежитловим фондом, який перебував на балансі місцевої влади. Завдяки співпраці місцевої влади з Українським  фондом соціальних інвестицій будівлі були відремонтовані та переведені в житловий фонд. Загалом на роботи по облаштуванню житла  було витрачено понад 3,2 млн грн. Всього до кінця до кінця 2018 року Український фонд соціальних інвестицій планує облаштувати  17 гуртожитків та квартир для внутрішньо переміщених осіб та забезпечити житлом 770 переселенців, що проживають у Запорізькій, Харківській та Дніпропетровській областях та місті Львів.

Читайте також: Бойовики блокують відновлення електрики у двох населених пунктах

Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ) - неприбуткова організація, що створена для підтримки переселенців, молодих людей та інших мало захищених верств населення та допомагає розвивати ініціативи територіальних громад і громадських  організацій у маленьких селах та великих містах. За 17 років діяльності УФСІ відбудував 1250 об'єктів, якими користуються понад мільйон українців: 249 водогонів, 168 дитячих садочків, 559 шкіл, понад 30 доріг у сільській місцевості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-