Кривава ДТП у Харкові: в організмі Зайцевої знайшли кодеїн

Кривава ДТП у Харкові: в організмі Зайцевої знайшли кодеїн

Укрінформ
Згідно з висновками експертиз у справі про криваву ДТП в центрі Харкова 18 жовтня, де на місці загинули п'ятеро осіб і шестеро постраждали, встановлено, що в організмі водія авто Lexus виявлені речовини, які містять кодеїн.

Про це заявив журналістам начальник Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Харківській області Сергій Чиж, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відносно учасників аварії проведені психіатрична, наркологічна та хіміко-токсикологічна експертизи. Згідно з висновками експертиз, в організмі водія автомобіля Lexus (20-річна студентка Олена Зайцева - ред.) виявлені речовини, які містять кодеїн", - зауважив Чиж.

За його словами, за час розслідування допитані більше 100 осіб, призначені понад 40 експертиз.

"До 10 грудня буде завершено 14 експертиз по біологічних та цитологічних речовинах, вилучених з автомобілів учасників ДТП. Також призначена автотехнічна експертиза, проведення якої доручено експертам Харківського НДІ судової експертизи їм Бокаріуса", - додав Чиж.

За його словами, також вирішується питання щодо виділення в окреме виробництво матеріалів по автошколі, де проходила навчання заарештована Зайцева.

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: Зайцевій призначили ще одну експертизу

Як повідомляв раніше Укрінформ, 18 жовтня на пішохідному переході біля виходу зі станції метро "Площа Конституції" зіткнулися авто Lexus, за кермом якого була 20-річна дівчина, і Volkswagen Touareg з 49-річним водієм. В результаті ДТП Lexus відкинуло на натовп пішоходів, які переходили дорогу на зелений сигнал світлофора: п'ятеро загинули на місці, шестеро були госпіталізовані, у тому числі вагітна жінка.

Відкрито кримінальне виробництво за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Санкція статті - до 10 років позбавлення волі.

Обидва фігуранти заарештовані без можливості застави.

20 жовтня експертиза виявила в крові Зайцевої опіати. Також встановлено, що за два роки водіння Зайцева вчинила шість адміністративних порушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-