Українців у другій половині тижня очікує потепління, але з опадами

Українців у другій половині тижня очікує потепління, але з опадами

Укрінформ
Перша половина тижня в Україні буде холодною, у другій половині очікується потепління, але з опадами та вітром.

Про це написала у Facebook синоптик Наталя Діденко.

"Циклон - на півдні Європи і антициклон - на сході. Україна, як це часто буває, у зоні протистояння цих вічних синоптичних антиподів. Антициклон тисне, циклон чинить спротив - і, як наслідок, на Лівобережній Україні посилюється вітер. Напрямок південно-східний, швидкість 5-12 м/с, місцями можливі пориви до 15-18 м/с", - зазначила Діденко.

За словами Діденко, і в понеділок, і у вівторок дощ та мокрий сніг найбільш ймовірні на півночі, заході, в Одеській, Вінницькій, Миколаївській областях та в Криму. На решті території - максимум тумани.

За даними синоптика, найближчої ночі на заході та сході країни - 0-5 градусів морозу, у Луганській та Харківській областях до -7 градусів, загалом близько нуля, на півдні +2+5 градусів.

Вдень у вівторок очікується 0+5 градусів, на крайньому сході 0-3 морозу, у південній частині +4+8 градусів, на півдні Криму та Одеської області +6+10 градусів.

Читайте також: Українців попереджають про лавини та підйом води у Карпатах

У Києві у вівторок очікується дощ та мокрий сніг, вночі 0+1, вдень +1+3 градуси.

"Перша половина тижня буде холодною, у другій половині тижня очікується потепління, але з опадами та вітром. Подбайте про відповідний одяг і собі, і своїм автомобілям", - додала Діденко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-