З України вивели $10 мільйонів через офшори

З України вивели $10 мільйонів через офшори

Фото
Укрінформ
На Одещині співробітники СБУ викрили механізм виведення за кордон грошей через проведення експортних операцій з сільськогосподарською продукцією.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України. 

«Правоохоронці встановили, що місцеві підприємці зареєстрували декілька вітчизняних та офшорних комерційних структур, через які оформлювали поставки за кордон сільськогосподарської продукції. Оперативники спецслужби задокументували, що жодних розрахунків за експортними операціями «іноземні фірми», підконтрольні ділкам, свідомо не здійснювали. Це дозволяло зловмисникам відображати у документації збитковість бізнесу та ухилятися від сплати податків до держбюджету”, - йдеться у повідомленні.

За попередніми оцінками експертів, за цим механізмом підприємці вивезли за кордон сільгосппродукцію на суму понад 10 мільйонів доларів, заявили в СБУ.

Читайте також: Єврокомісія завершує підготовку чорного списку "податкових раїв"

У рамках кримінального провадження співробітники спецслужби провели обшуки в офісних приміщеннях, місцях проживання та автомобілях фігурантів справи, де вилучили майже 300 тисяч доларів США, десятки печаток вітчизняних та офшорних компаній, фінансову документацію та "чорну" бухгалтерію, які доводять проведення експортних оборудок з сільгосппродукцією, зазначається в повідомленні.

Триває досудове слідство.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-