У Львові запустили білі ліхтарики на честь Героїв Небесної Сотні

У Львові запустили білі ліхтарики на честь Героїв Небесної Сотні

Фото
Укрінформ
Білі ліхтарики, як символи Героїв Небесної Сотні, запустили у небо над Львовом учасники громадського віче та екуменічної молитви за Україну та її захисників. 

Ці заходи відбулись на головному майдані обласного центру на відзначення річниці Революції Гідності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Львові запустили ліхтарики на честь Героїв Небесної Сотні / Фото: Николаєвич Альона. Укрінформ

«Минає вже четверта річниця з часу буремних подій, а здається, ніби вчора Роман телефонував із Майдану і кричав у трубку: «Вставай, не спи, слухай як ми співаємо гімн України, як ми кричимо Слава Україні! Героям слава!». Саме це гасло збирало на Майдані мільйони людей, саме тоді весь світ довідався про велику державу Україну, про її народ. Люди, які стояли на Майдані, мріяли бачити Україну незалежною державою, мріяли про гідне життя. Ми віримо, що українська армія обов’язково переможе і Україна буде такою, якою мріяли її бачити Герої Небесної сотні, Герої АТО», - зазначила Леся Сеник, родичка Героя Небесної Сотні Романа Сеника.

 Спогадами про Героїв Небесної сотні поділились під час віче й інші рідні та друзі загиблих. Учасники віче вознесли молитву за душі полеглих і за мир в Україні.  Богослужіння за Україну та її захисників проходять 21 листопада в усіх храмах Львівщини.

На могили новітніх Героїв на Личаківському кладовищі лягли квіти. Тут запалили лампадки і вшанували загиблих панахидою.

Читайте також: До річниці Революції Гідності на Майдані відкрилася виставка

Відбулася мистецька програма «Пісні-символи Майдану», присвячена Героям Революції Гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-