Арсен Аваков презентував книгу

Арсен Аваков презентував книгу "Ленін з нами?" у Харкові

Укрінформ
Презентація написаної в співавторстві книги міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова "Ленін з нами?" відбулася в актовому залі Північного корпусу Харківського національного університету ім.Каразіна.

Учасниками презентації стали голова Харківської ОДА Юлія Світлична, народні депутати, ректори вузу, активісти Євромайдану, волонтери, представники силових структур, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Антураж презентації був дотриманий: у залі - червоні прапори із зображенням Леніна, гіпсові бюсти вождя, лунали марші радянських часів.

"Десять років тому, будучи головою Харківської ОДА, після поїздки у Борівський район я написав статтю "Ленін з нами". На мене справило враження дуже ревне ставлення місцевих жителів до Леніна, його пам'ятника. Статтю опублікували, що викликало шквал критики на мою адресу від шанувальників Леніна, а комуністи подали на мене до суду... Минуло 10 років, і я із здивуванням виявив, що вже ніхто не святкує 7 листопада. Тому ми написали цю книгу. Це - книга-питання про необхідність широкої громадської дискусії з приводу ролі і місця Леніна як символу комуністичного проекту в історії нашої країни, щоб ні у кого не було бажання повторити минулі помилки і злочини... Сподіваюся, що через 10 років ми точно можемо сказати, що Ленін не з нами", - відзначив Аваков під час презентації.

Читайте також: Проти керівництва НАБУ відкрили ще одне провадження - Мосійчук

Книга видана українською, російською і англійською мовами у харківському видавництві "Фоліо" і була вперше представлена 7 листопада в Києві до 100-річчя Жовтневого перевороту.

Співавторами Авакова виступили міністр молоді і спорту Ігор Жданов, глава Українського інституту національної пам'яті Володимир Вятрович, директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров, депутат Верховної Ради Микола Княжицький і журналіст Віталій Портніков.

За словами голови ХОДА Юлії Світличної, була впевненість, що відразу після презентації у Києві Аваков представлятиме книгу в Харкові.

"У Харкові, напевно, була найбільша кількість пам'ятників цьому символу комунізму і сильна пропаганда, яка не піддавалася іноді жодній логіці. Проте кілька днів тому була річниця "Великого жовтня", але в Харкові ця подія пройшла без якогось ентузіазму... Саме у Харкові сьогодні відчуваються зміни: суспільство стало іншим, змінився менталітет", - наголосила Світлична.

Читайте також: У Києві знайшли останній уцілілий пам’ятник Леніну

Як стало відомо, на презентації книгу можна було придбати: всі гроші будуть направлені на підтримку дітей з особливими потребами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-