Тилігульський лиман з'єднують із морем, аби врятувати

Тилігульський лиман з'єднують із морем, аби врятувати

Відео
Укрінформ
Тилігульський лиман з'єднають до кінця 2017 року із морем і врятують від пересихання. Скоріш за все, це відбудеться після 20 грудня.

Про це повідомив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов на своїй офіційній сторінці у Facebook.

“Реконструкція з’єднувального каналу між Тилігульським лиманом і Чорним морем добігає кінця. Завершене будівництво шлюзу між Сичавкою та Коблево, який контролюватиме рівень води. Наносозатримуючу споруду зведено на 80%. Головне - Лиманська райадміністрація повідомила, що Тилігульський лиман з’єднають із морем та пустять воду до кінця цього року. Скоріш за все, це відбудеться після 20 грудня. Після з’єднання лиману з морем рівень солоності впаде. Це допоможе повернути рибу у водоймище», - розповів Степанов.

Як підкреслив голова Одеської обласної державної адміністрації, «у серпні стало відомо, що для виконання робіт не вистачає коштів. Цю проблему вирішено». Наразі проект фінансується з державного та обласного бюджетів. З моменту початку реконструкції вже використано більше 50 мільйонів гривень.

Реконструкцію каналу розпочали у жовтні 2016 року, бо побудовану за радянських часів споруду засипало піском та замулило, лиман почав міліти, а рівень солоності води став вдвічі більшим, ніж у Чорному морі — понад 30 проміле. Відремонтований канал допоможе "оздоровити" водойму, зокрема, збагатити її рибними ресурсами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-