У

У "мінуванні" миколаївської міськради запідозрили відстороненого міського голову

Укрінформ
Чергова сесія Миколаївської міської ради 16 листопада розпочалася зі скандалу: група активістів, які прийшли до зали, вимагала у депутатів проголосувати рішення про свою відставку. 

А коли ті відмовилися, хтось зателефонував до поліції і повідомив, що приміщення міськвиконкому заміновано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Прошу звільнити сесійну залу. Олександр Сєнкевич (відсторонений від виконання обов'язків міський голова - ред.) замінував приміщення. Зараз тут працюватиме поліція та рятувальники», - сказала виконуюча обов’язки міського голови Тетяна Казакова.

Хтось з присутніх у залі зауважив: до чого тут Сєнкевич, його немає у Миколаєві, на що Казакова відповіла, що він повернувся сьогодні вночі з Києва.

Частина депутатів залишилася в залі, активістів, які відмовлялися виходити, поліція силою виводила з залу. Зчинилася штовханина.

Наразі в роботі сесії оголошено перерву.

Читайте також: Екс-мер Миколаєва вимагає перевиборів міської ради

Як уже повідомляв Укрінформ, відсторонений від виконання обов’язків міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич 15 листопада під час свого брифінгу у Верховній Раді України сказав, що привіз 15 тисяч підписів миколаївців з вимогою призначити вибори міського голови, а також розпустити нинішню міську раду і призначити нові вибори депутатів.

Позачергова сесія міської ради 5 жовтня 2017 року після звіту міського голови визнала  незадовільною роботу члена партії «Об’єднання «Самопоміч» Олександра Сєнкевича і відправила його у відставку. Відставлений мер з цим не погодився і подав до суду. «Народне віче», яке відбулося у Миколаєві 8 та 15 жовтня, проголосувало за розпуск і міської ради. Люди зібрали 15 тисяч підписів.

Зокрема, Сєнкевичу ставили у вину відверте загравання з Опозиційним блоком, ігнорування посадових обов’язків мера, порушення регламенту та законів, недолугу кадрову політику, зрив минулорічного опалювального сезону тощо. Останньою краплею стало звинувачення з боку генерального прокурора України Юрія Луценка у тому, що начебто офіційний мер був лише видимою частиною у місті, а більшість питань вирішувалась замість нього під серйозним впливом кримінальних структур, зокрема, кримінального авторитета «Мультика».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-