Екс-мер Миколаєва вимагає перевиборів міської ради

Екс-мер Миколаєва вимагає перевиборів міської ради

Укрінформ
Відсторонений від обов’язків міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич привіз до ВР 15 тисяч підписів з вимогою розпустити нинішню міськраду і призначити нові вибори міського голови і міськради.

Про це він сказав 15 листопада під час брифінгу у Верховній Раді України, відео з якого оприлюднив на своїй сторінці у  Facebook.

«Сьогодні я привіз 15 тисяч підписів миколаївців, зібраних за два дні під час "Народного віче". Люди хочуть відстояти своє право вибирати, вони проти того, щоб їхню долю вирішували депутати, які виконують чиїсь вказівки. Я буду домагатися, щоб Верховна Рада призначила вибори міського голови, а також розпустила міську раду і призначила нові вибори депутатів міськради», - сказав Сєнкевич.

Читайте також: Миколаївський губернатор вимагає заборонити три лотереї

Як уже повідомляв Укрінформ, позачергова сесія міської ради 5 жовтня 2017 року після звіту міського голови визнала незадовільною роботу 35-річного члена партії «Об’єднання «Самопоміч» Олександра Сєнкевича і відправила його у відставку. Він сказав, що рішення незаконне і подав заяву до суду про його скасування. «Народне віче», яке відбулося у Миколаєві 8 та 15 жовтня, проголосувало за розпуск і міської ради. Люди зібрали підписи.

Зокрема, Сєнкевичу ставили у вину відверте загравання з «Опоблоком», ігнорування посадових обов’язків мера, порушення регламенту та законів, недолугу кадрову політику, зрив минулорічного опалювального сезону тощо. Останньою краплею стало звинувачення Генерального прокурора України Юрія Луценка у тому, що начебто офіційний мер був лише видимою частиною у місті, а більшість питань вирішувалась замість нього під серйозним впливом кримінальних структур, зокрема, кримінального авторитета «Мультика».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-