Після низки гучних скандалів у Дніпрі обрали нового секретаря міськради

Після низки гучних скандалів у Дніпрі обрали нового секретаря міськради

Укрінформ
Після низки гучних скандалів у Дніпрі обрали нового секретаря міськради. Ці повноваження отримав Олександр Санжара - заступник  міського голови з питань діяльності виконавчих органів, керуючий справами виконкому.

Про це стало відомо під час 26-ї чергової сесії депутатів Дніпра, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Запропонував на посаду Санжару міський голова Борис Філатов, який згідно з українським законодавством, мав на це першочергове право. Після  оприлюднених  результатів  таємного голосування стало відомо, що депутати підтримали пропозицію мера. Зокрема з 59 депутатів 52 віддали свій голос «за» і 6 – «проти». 

Перед цим голосуванням депутатами було ухвалено рішення про дострокове припинення повноважень секретаря міськради Дніпра В'ячеслава Мішалова. Воно набрало 56 голосів, і  Борис Філатов підписав відповідне розпорядження просто у сесійній залі.

Як відомо, на посаді секретаря міськради обраний від “Самопомочі”  30-річний бізнесмен В'ячеслав Мішалов працював понад півтора року. Про своє рішення добровільно скласти повноваження він публічно заявив 23 жовтня, підкресливши, що “кількість чуток навколо мого імені і моєї посади перевалила  критичну масу». 

На той час претензії до нього мали не лише опозиційні депутати, а й партія «Об’єднання «Самопоміч», від якої він обирався до міськради і з якої потім був виключений.

У ЗМІ з’явився ряд публікацій щодо Мішалова.  Зокрема,  деякі інтернет-видання звинуватили  його та голову бюджетної комісії Артема Хмельникова  в «корупційних діях». Зокрема, писали про те, що, мовляв, після того, як Мішалов обійняв посаду секретаря міськради, будівельна компанія його батька стала «регулярно отримувати багатомільйонні підряди», пов'язані з ремонтом Нового мосту та набережної.

Читайте також: Скандал з "Каракатицею": мер Дніпра просить НАБУ розібратися з усіма причетними

Тоді ж  Філатов на своїй сторінці в Facebook зробив офіційну заяву щодо відставки секретаря міськради, заявивши, що «після всіх скандалів у пресі і низки взаємних звинувачень, що прозвучали від депутатів на адресу один одного, це єдино правильне рішення».

Що  стосується новообраного Олександра Санжари, то він має юридичну освіту, а з Борисом Філатовим співпрацює з 2002 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-