Суддю госпсуду упіймали на вимаганні $26 тисяч. Застава — 5 мільйонів

Суддю госпсуду упіймали на вимаганні $26 тисяч. Застава — 5 мільйонів

Укрінформ
Суддю господарського суду Сумської області Олександра Коваленка, який вимагав у бізнесмена понад 26 тисяч доларів і якому суд встановив запобіжний захід у вигляді застави в 5 мільйонів гривень, до 2 січня 2018 року відсторонено від роботи у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє прес-центр судової влади України.

“Вища рада правосуддя 14 листопада розглянула клопотання заступника генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Н. Холодницького про відсторонення судді господарського суду Сумської області Коваленка Олександра Вікторовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Вища рада правосуддя ухвалила клопотання задовольнити частково, тимчасово, до 2 січня 2018 року”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що детективами Національного антикорупційного бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 статті 368 КК су України. Суддя Коваленко підозрюється у "проханні... надати неправомірну вигоду в особливо великому розмірі для себе”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Харкові на хабарі затримали високого чиновника з Міноборони

Як повідомлялося, 1 листопада співробітники СБУ викрили голову Сумського господарського суду в одержанні неправомірної вигоди - він вимагав у бізнесмена понад $26 тис. за "вирішення" земельного питання. 2 листопада Коваленку оголошено та вручено повідомлення про підозру.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 7 листопада надано згоду на утримання судді під вартою.

Того ж дня детектив НАБУ за погодженням із прокурором САП звернувся до слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва з клопотанням, в якому просив застосувати до підозрюваного Коваленка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Як альтернативний запобіжний захід детектив просив застосувати заставу в розмірі 9 501 128 грн та покласти на Коваленка певні обов’язки, зокрема здати паспорт та носити електронний засіб контролю. Ухвалою слідчого судді від 8 листопада зазначене клопотання задоволено частково: до Коваленка застосовано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 5 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-