У Харкові відкрили перший в Україні соціальний готель

У Харкові відкрили перший в Україні соціальний готель

Фото
Укрінформ
Перший в Україні соціальний готель відкрито на вулиці Валентинівській, 23 "г", що в Московському районі Харкова.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у відкритті разом з представниками влади міста взяли участь генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку (офіс у Дніпрі) Вольфганг Мессінгер і керівник проекту "Розвиток соціальної інфраструктури в зв'язку зі збільшенням внутрішньо переміщених осіб", який реалізується Німецькою федеральною компанією GIZ, Бербель Швайгер.

"КП "Соціальний готель" - унікальний проект для України, створений за підтримки уряду Німеччини. У нашому готелі сформована команда, яка готова забезпечити роботу установи і зробити її якісною і доступною для тих, хто потребує такої допомоги", - зазначила на відкритті віце-мер Харкова Світлана Горбунова-Рубан.

Читайте також: В ісландському лісі з'явилися прозорі бульбашки

У свою чергу Мессінгер підкреслив, що влада Харкова серйозно ставиться до соціальних питань і до проблем нужденних: "Підтвердження тому - успішна реалізація вже третього спільного проекту в соціальній сфері міста".

У Харкові з'явився перший в Україні соціальний готель / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Фото: В'ячеслав Мадієвський

"Цей готель добре обладнаний. Можу сказати, що нашим фінансовим коштам знайшли гідне застосування", - сказав генконсул.

Готель, сказали на відкритті, розрахований на 50 осіб (19 номерів). Тут можуть зупинитися люди, які потрапили в скрутні життєві обставини і залишилися без житла, а також внутрішньо переміщені особи. В готелі обладнані кімнати, санвузли, кухня, пральня. Будівля адаптована для людей з обмеженими можливостями.

На сьогодні в готелі створені всі умови, щоб в оперативному порядку прийняти перших відвідувачів. У повному обсязі установа розпочне свою роботу з 1 січня. Максимальний термін проживання - 90 днів, вартість - 40-50 грн за добу.

Як розповіли кореспондентові Укрінформу в Харківській міськраді, будівля готелю відремонтована за підтримки компанії GIZ: "Німецька сторона виділила 11,5 млн грн на капітальний ремонт приміщень, обладнання та меблі. За рахунок коштів міста проведено ремонт покрівлі, фасаду та благоустрій прилеглої території".

Як повідомляв Укрінформ, 22 січня 2015 року в Харкові відкрито модульне містечко для переселенців, побудоване за підтримки Німецького товариства GIZ та розраховане на 400 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-