Суд призначив п'ять мільйонів застави главі Госпсуду Сумщини

Суд призначив п'ять мільйонів застави главі Госпсуду Сумщини

Укрінформ
Підозрюваному в хабарництві голові Господарського суду Сумської області Олександру Коваленку обрано запобіжний захід у вигляді 5 мільйонів гривень застави.

Про це повідомляє 10 листопада Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці у Facebook.

"8 листопада 2017 року Солом’янський районний суд міста Києва частково задовольнив клопотання детективів НАБУ погоджене прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та обрав запобіжний захід судді господарського суду Сумської області у вигляді застави у розмірі 5 000 000 (п’яти мільйонів) гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, додатково суд зобов'язав підозрюваного прибувати на перший виклик детективів, прокурора та суду, не відлучатись за межі населеного пункту без дозволу, здати на зберігання детективу паспорт для виїзду з України та інші документи, які надають таке право тощо.

Повне рішення суду буде виголошене 13 листопада і після цього прокурори САП вирішать питання подання апеляційної скарги на вказане рішення суду.

Як нагадали в САП, факт висловлення прохання головою Господарського суду Сумської області керівництву будівельної фірми, надати неправомірну вигоду у розмірі 26 600 доларів США за забезпечення ним, як головою суду та членом колегії суддів, прийняття рішення про відмову в задоволенні позову у справі, про скасування договорів оренди земельних ділянок, на яких вказана будівельна фірма проводить будівництво, задокументовано 1 листопада працівниками УСБ України в Сумській області спільно із детективами Національного антикорупційного бюро.

Читайте також: Луценко хоче заборонити заставу для хабарників

2 листопада 2017 судді повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

7 листопада Вищою радою правосуддя задоволено клопотання заступника Генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про надання згоди на утримання судді господарського суду Сумської області під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-