У Трускавці міськрада скасувала платний вхід до бюветів мінеральних вод

У Трускавці міськрада скасувала платний вхід до бюветів мінеральних вод

Укрінформ
Депутати Трускавецької міської ради ухвалили рішення  зупинити  процедуру  введення платного входу до бювету мінеральних вод, який планувався з 1 грудня 2017 року.  

Таке рішення ухвалили на сесії міськради більшістю голосів, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Запланованому рішенню про введення плати за відвідування бювету мінеральних вод  у Трускавці передували акції протесту громадськості міста. Напередодні сесії протестувальниками були пошкоджені встановлені раніше турнікети на входах у бювет.

 «Відбулися протестні акції у Трускавці, громада тут активна  і застувала всі важелі впливу, щоб  вхід у бювет був безкоштовним. Ми повинні домогтися, щоб вхід до бюветів був безкоштовним постійно», - сказав  депутат міськради Роман Бучкович. 

Він додав, що  громада міста присутністю в залі міської ради показала свою небайдужість до цього питання.

Його підтримала громадська активістка, одна з ініціаторів протестів Віра Стецик. Вона пояснила: «Трускавець  живе завдяки тим людям, які сюди приїздять, і треба так робити, щоб їм було тут комфортно. В Європі ніхто не бере плати за воду, всюди вода мінеральна з джерел безкоштовна. А введення платної води відверне частину курортників і призведе до прогнозованого скорочення потоку відпочивальників, а це дуже негативно позначиться на місті».

Але не всі депутати міськради вважають, що вхід у бювети треба залишити безкоштовним, і наполягають на тому, що треба  називати вартість, але дуже ретельно її обгрунтувати. Сьогоднішнє ж рішення про зупинення введення платного входу називають тимчасовим.

Читайте також: Річку - в трубу: на Львівщині оригінально вирішили проблему з проваллям

«Вийшов негативний ажіотаж... Я вважаю, що ця послуга має бути платною.  Наприклад, за газ ми всі сплачуємо. Його добувають, подають, і всі платять, і ніхто не обурюється.  Але оплата за вхід у бювет не відпрацьована нормально, треба рахувати. Я пропоную створити комісію фахівців та прорахувати все. Тому призупинення вважаю тимчасовим», - сказав депутат міської ради Андрій Степаненко.

За інформацією ПрАТ «Трускавецькурорт», з 1 грудня 2017 року ціна разового входу до бювету мала становити 3,5 грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-