Посол Японії в Україні взяв участь у посадці сакур у Сєвєродонецьку

Посол Японії в Україні взяв участь у посадці сакур у Сєвєродонецьку

Фото
Укрінформ
У вівторок у Сєвєродонецьку за участі Надзвичайного і Повноважного посла Японії в Україні Шігекі Сумі та голови Луганської обласної державної адміністрації Юрія Гарбуза було висаджено 20 садженців сакури.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сєвєродонецьк – це для мене особливе місто. Я вже приїжджав сюди три рази. Востаннє – разом із Президентом Порошенком, щоб відкрити відреставрований театр. Кожної весни сакура прекрасно цвіте, і я сподіваюсь, що кожної весни, коли будуть квітнути прекрасні дерева сакури, мешканці Сєвєродонецька згадуватимуть про людей Японії, які також відчувають велику симпатію до народу України», - проголосив Шигекі Сумі на відкритті церемонії.

Читайте також: У центрі Сум з'явилася алея сакур

Ще під час попереднього візиту до Сєвєродонецька влітку цього року посол вручив голові Луганської ОДА сертифікат на двадцять сакур. Сєвєродонецьк було обрано серед інших міст України для участі в програмі «2500 сакур» з нагоди 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між нашими державами і проголошення 2017-го Роком Японії в Україні.

Всього станом на 17 жовтня в Україні було висаджено 760 сакур.

Гарбуз у своєму виступі висловив сподівання, що в недалекому майбутньому в Японії буде висаджено символ України – калину.

У Сєвєродонецьку висадили сакури / Фото: Станіслав Михайлов , Укрінформ

Фото: Станіслав Міхайлов, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-