Місцеві вибори: нові дані ОПОРи про переможців від БПП та

Місцеві вибори: нові дані ОПОРи про переможців від БПП та "Батьківщини"

Укрінформ
На перших виборах до об'єднаних територіальних громад, що відбулися 29 жовтня, від партії «Блок Петра Порошенка» перемогли 60 кандидатів.

Про це повідомив генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель у понеділок на прес-конференції.

«За результатами виборів 29 жовтня ми можемо оприлюднити такі цифри щодо переможців голів об'єднаних територіальних громад, яких висували політичні партії. «Блок Петра Порошенка» - перемогло 60 кандидатів. Партія заявляла про більше ста кандидатів, маючи на увазі кандидатів, яких вона підтримувала або які є її членами. Політична партія «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» - перемогли 13 кандидатів, партія також заявляла про ще 11 кандидатів, які балотувались... «Аграрна партія» - перемогло 5 висуванців. «Наш край» - 5 висуванців від цієї політичної сили. Партія «За конкретні справи» - 3 переможців на виборах голів ОТГ. Партії «УКРОП» та «Сила людей» - по одному переможцю. Це дані нашого паралельного підрахунку... Я би не поспішав робити висновок про те, що більша кількість переможців є самовисуванцями, оскільки «БПП» і «Батьківщина» заявили про значну кількість кандидатів, яких підтримували”, - сказав Кошель

Читайте також: На Дніпропетровщині за напад на дільницю затримали чотирьох осіб

При цьому він зауважив, що вплив політичних партій на виборчий процес і їх участь у ньому є значним.

Як повідомляв Укрінформ, громадська організація «Комітет виборців України» зафіксувала численні випадки порушень законодавства з боку дільничних виборчих комісій і оцінює як низький рівень їхньої роботи на перших виборах до об'єднаних територіальних громад, що пройшли 29 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-