ОПОРА закликає поліцію розібратися з нападом на дільницю в Майському

ОПОРА закликає поліцію розібратися з нападом на дільницю в Майському

Укрінформ
Представники громадянської мережі ОПОРА розраховують, що правоохоронні органи дадуть правову оцінку озброєному нападу на виборчу дільницю у Зайцевській ОТГ Дніпропетровської області, де сталась спроба зірвати виборчий процес і підрахунок голосів.

Про це повідомила координатор виборчих та парламентських програм громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська у понеділок під час прес-конференції щодо підсумків громадського спостереження за виборами у 201 об'єднаній громаді.

"Якщо говорити про виборчу кампанію в цілому, то вона була вкрай конкурентною - набагато більше, ніж у грудні 2016 року. Це відбулося і за рахунок участі політичних партій у процесі висування кандидатів, формування виборчих комісій різного рівня та проведення виборчої агітації, яка розпочинається за два тижні до голосування. Конкурентність подеколи, на жаль, мала й негативний ефект, зокрема це той інцидент та трагедія, що сталась у Зайцевській ОТГ, у селі Майське Дніпропетровської області, де відбувся збройний напад. Майже три десятки осіб напали на приміщення для голосування: розбили вікна, ушкодження та травми отримали двоє поліцейських. Місцевою поліцією було оголошено план “Перехоплення” - 24 особи на семи автомобілях, в багажниках яких була значна кількість зброї, затримані. Ми сподіваємось, що правоохоронні органи нададуть реальну оцінку спробі зірвати виборчий процес і підрахунок голосів у конкретній територіальній громаді, бо це безпрецедентна подія", - сказала Айвазовська.

Тим не менше, зазначила вона, члени дільничної виборчої комісії у межах цієї територіальної громади завершили підрахунок голосів і підписали протоколи.

Читайте також: Місцеві вибори: в ОПОРі розповіли про порушеннятергромада

Загалом, за словами Айвазовської, у всіх регіонах України працювали 69 довготермінових і 122 короткотермінових спостерігачів, які відслідковували весь процес - від ранкового засідання до складання підсумкових протоколів на рівні ТВК.

Як повідомлялося, 29 жовтня у 201 об’єднаній територіальній громаді (ОТГ) в усіх без винятку областях України пройшли перші місцеві вибори. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-