Пенсіонер за вивезення до Польщі гобелена ХVІІ століття отримав чималий штраф

Пенсіонер за вивезення до Польщі гобелена ХVІІ століття отримав чималий штраф

Укрінформ
Тернопільський міськрайонний суд оштрафував контрабандиста, який намагався перемістити  до Польщі старовинний гобелен.

Про це повідомляє прес-служба апеляційного суду області.

«Розглянувши у відкритому судовому засідання кримінальне провадження, суддя Тернопільського міськрайонного суду визнав жителя Тернополя винним у контрабанді старовинного гобелена в рамі кінця ХVІІ - XVIII ст і засудив обвинуваченого до 10 200 грн  штрафу в дохід держави», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що 65-річний мешканець Тернополя зберігав за місцем проживання гобелен другої половини ХVІІ ст. розуміючи, що це твір декоративно-ужиткового мистецтва і він має історичну, культурну та музейну цінність. Через власну електронну скриньку обвинувачений узгодив із невстановленим слідством покупцем вартість старовинного гобелена та яким чином перемістити його через митний кордон України до Республіки Польща. Для цього він загорнув твір мистецтва у папір і сховав у коробці під дерев'яними рамками.

Читайте також: У Києві арештували організатора каналу постачання кокаїну з Португалії до України

Згодом пенсіонер попросив водія автобуса сполученням «Тернопіль-Варшава» перевезти коробку до Варшави. При цьому запевнив водія, що всередині знаходяться нові рамки до картини, які він передає в Республіку Польща синові і жодних заборонених предметів там немає.

Однак під час перетину митного поста «Рава-Руська» Львівської митниці в ході поглибленого огляду багажного відділення автобуса співробітники митниці та управління СБУ в Тернопільській області виявили та вилучили старовинний гобелен, його конфісковано на користь держави.

Обвинувачений судове рішення не оскаржив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-