Львівська міськрада скасувала рішення про виділення 20 млн олігарху з РФ

Львівська міськрада скасувала рішення про виділення 20 млн олігарху з РФ

Укрінформ
Львівська міська рада скасувала рішення від 5 жовтня про виділення 19,5 млн грн підприємству російського олігарха Юрія Чуркіна «Оптимум-Фактор».

Про це повідомляє "Львівський портал".

"Депутати Львівської міськради сьогодні, 26 жовтня, під час сесійного засідання скасували своє рішення про виділення 19,5 млн грн підприємству «Оптимум-Фактор», що викупило борги міста за автобуси “ЛАЗ”. За відповідне рішення проголосував 61 міський обранець", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Львівщині відкрили новий завод, який шитиме чохли для салонів АUDI

Раніше, 5 жовтня, депутати Львівської міської ради погодили меморандум про співпрацю між АТП №1 та ТзОВ «Оптимум-Фактор», яким з міського бюджету для АТП виділялися кошти на погашення заборгованості за куплені до «Євро-2012» автобуси перед «Львівським автобусним заводом».

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що зміна позиції його та депутатів пов’язана з появою інформації про борги перед працівниками заводу.

«Впродовж останнього часу ми отримали інформацію про наявність заборгованісті перед працівниками «ЛАЗу», яка не є задокументована. Заборгованість станом на минулий місяць складала 5 млн – ми їх виділили. Про інші борги ми не знали. Також дуже цікаво прослідкувати, хто є власниками цих компаній, що є учасниками меморандуму. Ми зрозуміли, що питання складне. І цей меморандум не був підписаний і у дію не вступив», – пояснив ситуацію мер Львова.

Читайте також: На Львівщині відкрили потужну вітрову електростанцію

Він додав, що кошти натомість мають бути перераховані на виплати зарплати працівникам.

Також у сесійній залі домовились визначити з групи нардепів Львівщини представника з кожної із фракцій і зібрати їх у Львові для обговорення вирішення питання із ЛАЗом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-