Поліція на Сумщині затримала браконьєрів, які вбили двох оленів

Поліція на Сумщині затримала браконьєрів, які вбили двох оленів

Укрінформ
На території одного з лісогосподарств Сумського району поліція затримала браконьєрів, які вбили двох оленів.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила керівник відділу комунікації поліції Сумської області Ельвіра Біганова.

"Повідомлення про виявлення факту браконьєрства до поліції надійшло від єгеря Низівського лісництва. Заявник розповів, що в лісі знайдені дві туші оленів, застрелених браконьєрами. Два чоловіки, котрих працівники лісництва заскочили на місці події за розбиранням однієї з туш, мали при собі мисливський карабін з глушником”, - розповіла Біганова.

За її словами, працівники поліції встановили особи зловмисників - ними виявились 48-річний та 50-річний жителі села Ворожба Лебединського району.

У затриманих вилучили карабін калібру 7,62 мм  марки „Сайга”, з якого й були застрелені обидві тварини. Номер на зброї був затертий, сам карабін у поліції не зареєстрований.

Читайте також: Штрафи за браконьєрство піднімають у 4 рази

Наразі туші тварин передані на зберігання до одного зі спеціалізованих мисливських товариств, зброя направлена на експертне дослідження.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 248 КК України (незаконне полювання). Зловмисникам загрожує чималий штраф або обмеження волі до трьох років. Крім того, їм доведеться відшкодувати завданий державі збиток в розмірі 120 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-