У Харкові

У Харкові "замінували" музей, біля якого відзначають день камінг-ауту

Укрінформ
Правоохоронці оточили площу Конституції в центрі Харкова після анонімного повідомлення про замінування будівлі історичного музею, біля якого оголошена ЛГБТ-акція на честь Міжнародного дня камінг-ауту.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-офіцер відділу комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області Олександра Алексєєва.

"Інформація про нібито закладену вибухівку в будівлі на вулиці Університетській, 5 (історичний музей - ред.) надійшла до Шевченківського відділу поліції близько 17:15. Для перевірки на місце виїжджала слідчо-оперативна група поліції, кінологи та експерти вибухотехнічного управління. Оглянуто 7,5 тис. кв. м, евакуйовано 76 осіб. Жодних підозрілих предметів не знайдено", - зазначила Алексєєва.

Читайте також: Греція ухвалила закон про зміну статі без хірургічного втручання

За її словами, вирішується питання про внесення інформації про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259. "Мінера" шукає поліція.

На цей час оточення з площі Конституції знято. Поряд із музеєм розпочався музичний перфоманс на підтримку ЛГБТ - активісти руху виконують вітчизняні та зарубіжні хіти. Тут же стоять і представники громадських організацій із плакатами на тему рівноправності. Все відбувається мирно, без інцидентів.

Міжнародний день камінг-ауту (сoming out - відкрите та добровільне визнання людиною власної сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності, що відрізняється від інших) відзначають щорічно 11 жовтня. Він заснований у 1988 році в пам'ять про акцію на захист ЛГБТ у Вашингтоні, в якій взяли участь понад півмільйона людей.

Як повідомляв Укрінформ, 17 травня на учасників ЛГБТ-акції в центрі Харкова напали 30 молодиків, були постраждалі. Кількох осіб тоді було затримано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-