Короїд знищив на Сумщині уже 700 га хвойних лісів - ОДА

Короїд знищив на Сумщині уже 700 га хвойних лісів - ОДА

Укрінформ
На Сумщині короїд нищить хвойні дерева, виявлено 700 га лісових насаджень, пошкоджених короїдами до повної загибелі. Щоб врятувати хвойні ліси України, потрібні зміни в законодавство щодо спрощення процедур одержання дозволів на вирубку заражених дерев.

На цьому під час натурного обстеження лісових насаджень, уражених шкідниками, на території Хрещатинського лісництва ДП „Кролевецьке лісомисливське господарство” та Воронізького лісництва ДП „Шосткинський держлісгосп” наголосив заступник голови облдержадміністрації Микола Подопригора, повідомляєкореспондент Укрінформу.

„Стурбованість лісівників області викликає всихання соснових насаджень від поширення та масового розмноження верхівкового та шестизубчатого короїду. Його активізацію пов’язують із кліматичними змінами, зокрема із незначним потеплінням. Наразі соснові насадження уражені шкідниками у дев’яти лісгоспах області та господарствах Облагролісу”, - зазначив посадовець.

За його словами, фахівцями Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства обстежено та виявлено 700 га лісових насаджень, пошкоджених короїдами до повної загибелі.

Читайте також: Суд ЄС заборонив Польщі вирубувати Біловезьку пущу

„Це загальнодержавна проблема. Проте, на жаль, методів боротьби зі шкідниками даного виду, крім вирубування та спалювання дерев, немає, а процедура отримання дозволів на рубку дуже складна і довготривала, що загрожує збільшенню пошкоджених площ лісу”, - зауважив Подопригора.

Аби запобігти виникненню надзвичайної ситуації, пов’язаної з масовою загибеллю хвойних лісів внаслідок розмноження небезпечних шкідників лісу, сумські лісівники вирішили підготувати і направити до Кабінету міністрів України звернення щодо необхідності внесення змін до законодавства України стосовно ведення лісового господарства.

Мова йде, зокрема, про зміну норм Санітарних правил в лісах України, що дасть можливість проводити необхідні вирубки лісових насаджень, уражених шкідниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-