День Міста: у Запоріжжі пригощали “рекордними” голубцями

День Міста: у Запоріжжі пригощали “рекордними” голубцями

Фото
Укрінформ
В рамках дводенного святкування Дня міста в Запоріжжі було встановлено новий кулінарний рекорд. Кращі запорізькі кулінари приготували для городян і роздали безкоштовно понад 4 тисячі голубців. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, представник національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова зафіксувала рекордну кількість голубців, приготовану в одному місці, і вручила Запоріжжю відповідний сертифікат.

"Голубці - це як ідентифікаційний код: у кожної господині вони унікальні. Сьогодні в Запоріжжі приготували рекордну кількість голубців - 4024 штук - і всі роздали людям", - написала Ветрова у Facebook

Традиційну страву приготували на відкритому повітрі за класичним рецептом.

Для рекорду знадобилося 150 кг свинини, капуста, цибуля, морква і 100 літрів томатного соку.

Міська влада на це виділила 200 тисяч гривень.

З  нагоди Дня міста в Запоріжжі пройшов традиційний щорічний Покровський ярмарок, на якому було представлено продукцію понад 400 підприємств Запорізького краю.

У Запоріжжі кулінари пригощали містян “рекордними”голубцями / Фото: Смольєнко Дмитро. Укрінформ

Мешканці міста та гості змогли послухати концертну програму кращих творчих колективів міста та  виступ муніципального духового оркестру; відвідати виставку-ярмарок робіт майстрів народного мистецтва та  майстер-класи із декоративно-ужиткового мистецтва  (декупаж, батик, оригамі, аплікація тощо).

Фіналом свята є Всеукраїнські змагання з боїв "Лава на лаву" на Кубок князя Святослава Хороброго, які проходять просто зараз. 

Відбулася також церемонія нагородження знаками "Почесний громадянин Запоріжжя" відомої української народної майстрині Валентини Харлової  і тренера з греко-римської та класичної боротьби Євгена Черткова.

Читайте також: У Клімкіна кажуть про рекордну кількість індусів у вишах України

Як повідомляв Укрінформ, жителів Запоріжжя із Днем міста привітали Президент Петро Порошенко та  Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-