На Черкащині загасили 40 гектарів торфовищ

На Черкащині загасили 40 гектарів торфовищ

Укрінформ
У Черкаській області рятувальники ліквідували пожежу на 40 гектарах торфовищ. 

Про це в ефірі "112 Україна" повідомив речник управління Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у Черкаській області Костянтин Проценко. 

 "Станом на 10:00 8 жовтня вдалося ліквідувати пожежу на площі 44 га. Осередки торфу продовжують горіти на площі в 7 га. Головна проблема була - це значна посуха і відсутність води у меліоративних каналах, від чого площа і набула такого обсягу. Тому головним завданням було відновити водопостачання в цих каналах. На сьогодні вдалося відновити рівень води, який був, що одразу вплинуло на ситуацію. За нашими прогнозами, через 2-3 дні ми зможемо доповісти про ліквідацію пожежі", – зазначив Проценко.

За його словами, на місці події постійно чергують медики, за весь час ліквідації пожежі по медичну допомогу ніхто не звертався. За інформацією рятувальників, потерпілих унаслідок пожежі немає.

Читайте також: На Полтавщині третю добу палають торф'яники

Як повідомлялося, 17 вересня в Черкаському районі, у районі селища Ірдинь, в адміністративних межах Білозерської сільської ради загорілася суха трава. Через велику площу загорання і появи осередків горіння на торфополях в Ірдині відбулося виїзне засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами робочої поїздки 18 вересня рішенням комісії було оголошено надзвичайну ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-