На Одещині демонтували скандальних Леніна та Калініна

На Одещині демонтували скандальних Леніна та Калініна

Фото
Укрінформ
Керівництво Болградської райдержадміністрації, за погодженням з Одеською ОДА, організувало демонтаж "обезголовлених" пам’ятників вождям тоталітарного режиму Леніну та Калініну в селі Кубей Болградського району.

Про це повідомляє прес-служба Болградської РДА. 

"Спільними зусиллями Одеської ОДА та Болградської РДА знайдено необхідне фінансування та спецтехніку, за допомогою яких здійснено демонтаж пам’ятників Леніну та Калініну у селі Кубей. Місцева влада і мешканці села приєдналися до проведення демонтажних робіт", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», Кубейській сільраді належало демонтувати ці пам’ятники до травня 2016 року. Але через те, що сільрадою не було виділено коштів на демонтаж пам’ятників, вимоги Закону не були своєчасно виконані.

Як повідомлялося, 5 жовтня голова Кубейської сільради Петро Кісса вирішив скликати депутатів на позачергову сесію, на якій розглянути питання про демонтаж двох раніше "обезголовлених" пам'ятників - Леніну і Калініну. Про це сільський голова повідомив кореспонденту Укрінформу.

Читайте також: На Одещині активісти відтяли голову Леніну, якого сільрада відреставрувала

За його словами, ці пам'ятники, споруджені за кошти колгоспу в 60-і роки минулого століття, не перебували на балансі сільради. Їх планували демонтувати і встановити біля сільського музею. Кісса додав, що депутати, очевидно, звернуться з цього приводу до керівництва СПК "Кубей", утвореного на базі колишнього колгоспу ім. Калініна.

Обидва пам'ятники, виготовлені з бетону, 4 жовтня були "обезголовлені" невідомими особами. Після цього органи державної влади вирішили не чекати скликання позачергової сесії сільради - виконали вимоги Закону про декомунізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-